Litecoin live koers. Actuele prijs is €302.42.

Dogecoin kopen

Wil je ook graag Dogecoin kopen dan kan dit eenvoudig via Binance. Je kunt eenvoudig een account aanmaken waarna je Dogecoin kun kopen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in heel erg veel altcoins te handelen. Het aanmaken van een account neem een paar minuutjes in beslag.

Kopen verkopen Litecoin

Bekijk de Litecoin live koers euro. De actuele Litecoin prijs is momenteel €302.42 met een totale marktwaarde van €20,187,249,790.22. De prijs van Litecoin is 5.82% omhoog veranderd de afgelopen 24 uur.


 • litecoin
  Litecoin (LTC)
 • Live prijs
  €302.42
 • 24 uur%
  5.82%
 • Marktkapitalisatie
  €20,187,249,790.22
 • Volume
  €13,367,327,148.00
 • Rang
  10Diagram laden ...

Meer Info

Litecoin live koers

Hier kun je de koers van Litecoin bekijken. Wil je graag Litecoin kopen? Klik dan op onderstaande banner en bestel eenvoudig Litecoins.

De markt van altcoins begint overvol te raken. Onderhand elke dag worden er wel nieuwe projecten gepresenteerd. De mensen die achter dergelijke projecten zitten, denken dat zij een doorslaggevend concept verzonnen hebben. Feit is daarbij dan ook dat de cryptocurrencies, in combinatie met de blockchain technologie, voor een gigantische verandering kunnen zorgen. De toepassingen van de cryptocurrency en de blockchain technologie zijn eindeloos. De verwachting is dan ook dat dergelijke toepassingen in de komende jaren alleen maar belangrijker gaan worden.

Een erg populaire digitale munteenheid is Litecoin. Deze digitale munteenheid kenmerkt zich door één bijzondere eigenschap; hele lage transactiekosten. Bitcoin is al sinds 2008 de grootste en bekendste digitale munteenheid. Maar, ook Bitcoin, in combinatie met de blockchain technologie, heeft enkele grote nadelen. Het belangrijkste nadeel is wellicht de hoge kosten die om de hoek komen kijken bij het uitvoeren van een transactie. De ontwikkelaars van Litecoin dachten; dat moet een stuk goedkoper kunnen. Uiteindelijk hebben zij een nieuw platform ontwikkeld waarmee de transactiekosten inderdaad een stuk lager uitvallen.

Litecoin is al in 2011 gelanceerd en is daarmee één van de oudste digitale munteenheden. Een leuk detail is overigens dat de man achter Litecoin een oud technisch medewerker van Google is. Een man die dus al vele jaren bezig is met innovaties en technische ontwikkelingen!

Sneller

Een nadeel van Bitcoin zijn dus de hoge transactiekosten. Deze hoge kosten worden onder andere veroorzaakt door het feit dat de transacties gigantisch lang duren en omslachtig zijn. Daardoor zijn er veel computers nodig, en daarmee dus zéér veel energie, om een transactie succesvol uit te voeren.

Litecoin heeft hier iets nieuws op verzonnen. Bitcoin maakt gebruik van de blockchain waarmee iedere tien minuten een nieuw blok gegenereerd wordt. Litecoin maakt echter gebruik van een eigen blockchain waarmee iedere 2,5 minuut een nieuw blok gegeneerd wordt. Dit betekent dat de wachtrij van transactie een flink stuk korter wordt. Daardoor is ook minder energie nodig voor de computers, puur omdat de transacties sneller uitgevoerd worden.

Recent is SegWit geïmplementeerd in de Litecoin technologie. Dankzij deze nieuwe toevoeging is het netwerk beter schaalbaar. Uiteindelijk kunnen daardoor nóg meer transacties uitgevoerd worden.

Litecoin is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote speler binnen de cryptocurrency markt. Vele mensen hebben het potentieel van deze munt ingezien en hebben daardoor in de munt geïnvesteerd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een hoge ranking binnen de top 10 van de vele digitale munteenheden. Wat de koers in de toekomst gaat doen, is uiteraard niet te voorspellen. De voorspellingen zien er goed uit, maar in de cryptocurrency markt bestaan er geen zekerheden.

Sinds kort is de ontwikkelaar Charles Lee zich voor de volle 100% aan het focussen op de Litecoin. Dat heeft ook weer voor een flinke koersstijging gezorgd. Men heeft goede hoop dat Litecoin in de (nabije) toekomst nóg groter en nóg toonaangevender kan worden. Die verwachting is niet geheel vreemd te noemen, gezien de kenmerkende eigenschappen van de Litecoin blockchain.

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

Load More...

Geef uw Review