Polkadot live koers. Actuele prijs is €3.967.

Polkadot live koers. Actuele prijs is €3.967.


Bekijk de Polkadot live koers. De actuele Polkadot prijs is momenteel €3.967 met een totale marktwaarde van €5.08 B.


Koop hier Polkadot

Polkadot

Polkadot is een blockchain-platform dat is ontwikkeld om de beperkingen van traditionele blockchain-technologieën op te lossen. Het biedt een manier om verschillende blockchains met elkaar te verbinden, waardoor het mogelijk wordt om gemakkelijk informatie en waarde uit te wisselen tussen verschillende blockchain-netwerken. In deze blog zullen we verder ingaan op wat Polkadot is, hoe het werkt en wat de toepassingen zijn.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een open-source blockchain-protocol dat is ontworpen om verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Het is ontwikkeld door het bedrijf Parity Technologies, onder leiding van Gavin Wood, die ook betrokken was bij de ontwikkeling van Ethereum. Polkadot is gebouwd om interoperabiliteit en schaalbaarheid te bieden voor blockchain-netwerken, waardoor gebruikers in staat zijn om naadloos te communiceren en waarde uit te wisselen tussen verschillende blockchain-platforms.

Hoe werkt Polkadot?

Polkadot maakt gebruik van een unieke architectuur die bestaat uit verschillende componenten, waaronder parachains, parathreads, relayers en collators. Parachains zijn parallelle blockchains die met Polkadot zijn verbonden, terwijl parathreads schaalbaarheid en flexibiliteit bieden voor blockchains die niet volledig geoptimaliseerd zijn voor Polkadot. Relayers zorgen voor de communicatie tussen parachains en collators verzamelen transacties en genereren nieuwe blokken.

Het consensusmechanisme van Polkadot wordt ook wel nominated proof-of-stake (NPoS) genoemd. Dit houdt in dat gebruikers hun DOT-tokens kunnen inzetten om te stemmen op validators die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van het netwerk. Validators worden ook wel parachain-collators genoemd en ze worden geselecteerd op basis van het aantal DOT-tokens dat is ingezet om op hen te stemmen.

Wat zijn de toepassingen van Polkadot?

Polkadot heeft verschillende toepassingen en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals:

 1. Interoperabiliteit: Polkadot maakt het mogelijk om verschillende blockchains met elkaar te verbinden en informatie en waarde uit te wisselen tussen deze blockchains. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijker communiceren en transacties uitvoeren over verschillende blockchain-platforms.
 2. Schaalbaarheid: Polkadot biedt schaalbaarheid voor blockchains die niet volledig geoptimaliseerd zijn voor het platform. Parathreads maken het mogelijk om schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden voor deze blockchains.
 3. Decentrale Financiën (DeFi): Polkadot wordt steeds populairder als platform voor DeFi-toepassingen zoals gedecentraliseerde beurzen en stablecoins. Het biedt een snelle en efficiënte manier om te handelen en waarde uit te wisselen tussen verschillende DeFi-protocollen.
 4. Identiteit en gegevens: Polkadot biedt ook mogelijkheden voor gedecentraliseerde identiteit en gegevensbeheer.

Polkadot Live Koers

 • polkadot
  Polkadot (DOT)
 • Live prijs
  €3.967
 • 24 uur%
  2.23%
 • Volume
  €87.79 M
 • Beschikbaar aanbod
  1.28 B DOT
 • Rang
  13

Polkadot omrekenen naar euro

Historische Gegevens

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Technische Analyse

No technical data available for this coin

Twitter Nieuws Feed