In een opvallende ontwikkeling heeft het online gamingplatform Roblox de handen ineengeslagen met in-game betalingsverwerker Xsolla en crypto-betalingsprovider BitPay. Hierdoor kunnen gebruikers nu in-game aankopen doen met de XRP-cryptocurrency. Dit partnerschap is een mijlpaal voor de acceptatie van cryptobetalingen in de gamingindustrie. Laten we de details verkennen.

Gemak en Diversiteit van Betalingsopties

Roblox-gebruikers hebben altijd graag in-game aankopen gedaan, en in Q1 2023 alleen al werd er ongeveer $773 miljoen uitgegeven. Met de introductie van XRP-betalingen krijgen gebruikers nu meer flexibiliteit en diversiteit in hun betalingsopties.

Dit nieuwe betalingssysteem is het resultaat van de samenwerking tussen Xsolla, een in Los Angeles gevestigd gamebedrijf, en BitPay. Xsolla staat bekend om het leveren van op maat gemaakte betalings- en handelsoplossingen voor videogame-ontwikkelaars en -uitgevers. BitPay, aan de andere kant, heeft een uitgebreid track record in het ondersteunen van crypto-betalingen.

Wat Houdt Dit In Voor Roblox-gebruikers?

Roblox, een van de meest populaire online gamingplatforms met meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, heeft nu de mogelijkheid om XRP te gebruiken voor in-game aankopen. Dit betekent dat gebruikers hun crypto-portefeuilles kunnen integreren en naadloos toegang hebben tot hun digitale activa om in-game items aan te schaffen.

Met deze samenwerking heeft BitPay zijn aanbod uitgebreid om 16 belangrijke digitale valuta’s op te nemen. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot een breed scala aan opties voor hun financiële transacties.

Deze samenwerking tussen Xsolla en BitPay heeft zijn wortels in 2014, toen Xsolla begon met het accepteren van Bitcoin-betalingen via BitPay. Sindsdien heeft BitPay zijn ondersteuning voor verschillende digitale valuta’s uitgebreid. In augustus 2023 voegde BitPay bijvoorbeeld wereldwijde ondersteuning toe voor XRP, waardoor gebruikers veilig XRP kunnen kopen, verkopen en opslaan.

De Toekomst van Cryptobetalingen in Gaming

Voor Xsolla is deze samenwerking met BitPay een belangrijk onderdeel van hun voortdurende inspanningen om cryptocurrencies een levensvatbare betaalmethode te maken binnen de gamingindustrie. Ze hebben ook samengewerkt met andere crypto-platforms, zoals Coinchange Financial en Crypto.com, om NFT- en tokentransacties te integreren.

Kortom, de acceptatie van XRP als betaaloptie in Roblox is een positieve stap voor de crypto-wereld en opent nieuwe mogelijkheden voor in-game aankopen. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze ontwikkeling de acceptatie van cryptobetalingen in de gamingindustrie zal beïnvloeden, gezien de enorme gebruikersbasis van Roblox.

Vergelijkbare berichten