Finst

Finst is een van de snelst groeiende crypto platform in Nederland en biedt een best-in-class investeringsplatform in combinatie met institutionele beveiligingsstandaarden en 82% lagere tarieven. Finst
wordt geleid door het ex-kernteam van DEGIRO en is geregistreerd als Crypto Service Provider bij De Nederlandsche Bank (DNB). Finst wil het grootste en meest vertrouwde crypto platform in Europa worden door particuliere beleggers te laten profiteren van dezelfde mogelijkheden en tools als professionele handelaren. Ga voor meer informatie naar www.finst.com.

    • Het snelst groeiende crypto platform van Nederland, Finst, opgericht door voormalige kernleden van DEGIRO, kondigt de voltooiing aan van een overtekende seedronde van €4 miljoen.
    • De ronde wordt geleid door het moederbedrijf van Deribit, een van ’s werelds toonaangevende crypto-derivatenbeurzen, met deelname van bestaande en angel investeerders.
    • Deze strategische samenwerking zal Finst helpen om versneld te groeien en het grootste en meest betrouwbare retail crypto platform van Europa te worden.

Lage transactiekosten

Na een succesvolle lancering eerder dit jaar in Nederland, is crypto platform Finst in recordtijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders in het Nederlandse crypto-landschap. Met transactiekosten die gemiddeld 82%* lager zijn dan andere grote Nederlandse crypto beurzen en een unieke focus op veiligheid en transparantie, heeft Finst al duizenden actieve crypto-investeerders in Nederland aangetrokken.

Het bedrijf laat weten dat het aanzienlijke interesse heeft ontvangen van institutionele investeerders, wat heeft geleid tot een overtekende financieringsronde te midden van economische onzekerheid. Deribit, een van de grootste crypto-derivatenbeurzen ter wereld, heeft via haar moederbedrijf Sentillia de ronde geleid en brengt ongeëvenaarde ervaring in institutionele beurshandel met zich mee. Bestaande investeerders en angel-investeerders nemen ook deel aan de ronde.

Door de unieke expertise van Deribit op het institutionele segment te combineren met de ervaring van het Finst-team op de retailmarkt, is het bedrijf ideaal gepositioneerd om een crypto platform van wereldklasse in Europa te worden en de missie te vervullen om de hoogste standaarden in de crypto-industrie te zetten.

De financiering zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen, zich voor te bereiden op internationale expansie en de productdekking uit te breiden. Over een paar weken zal Finst een unieke investeringsoplossing onthullen die tot doel heeft de manier waarop retailbeleggers toegang hebben tot de crypto markt radicaal te vereenvoudigen.

Julien Vallet, medeoprichter en CEO van Finst: “We zijn trots op de overweldigende interesse die we hebben ontvangen van zowel angel als institutionele investeerders, vooral gezien de huidige marktcondities. Onze missie wordt goed ontvangen door onze klanten en in de hele cryptogemeenschap. Er is consensus dat Europa behoefte heeft aan een eersteklas crypto platform die zeer veilig is, volledig transparant en waarbij de belangen van de klanten voorop staan. Het hebben van een van ’s werelds grootste crypto-derivatenbeurzen als aandeelhouder brengt ons een stap dichter bij het bereiken van onze ambitie.”

Luuk Strijers, Chief Commercial Officer bij Deribit: “We zijn verheugd om te investeren in Finst en om de missie te ondersteunen om de hoogste beveiligings- en transparantiestandaard in de crypto industrie te zetten. Het state-of-the-art platform, beveiligingsmaatregelen van bankkwaliteit en toewijding aan compliance en transparantie, maakt Finst een opvallende speler op de Europese markt. We geloven in de visie en ervaring van het Finst-team en zijn enthousiast om deel uit te maken van de groei.”

Vergelijkbare berichten