Vóór de vrijgave van de U.S. Consumer Price Index (CPI) vertoont de cryptomarkt tekenen van stabiliteit, ondanks de voorspellingen van sommige economen over een stijging ten opzichte van juli. Factset-onderzoek wijst echter op afnemende bezorgdheid over inflatie onder grote bedrijven.

Bitcoin’s Standvastige Handel en Voorspellingen voor de CPI

Bitcoin handelt momenteel op $25.933, wat een stijging van 0,66% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt, in de aanloop naar de publicatie van de U.S. CPI-gegevens. Ondanks eerdere schommelingen in cryptoprijzen, blijven digitale activa over het algemeen stabiel, zelfs terwijl economen een kleine stijging in de CPI-groei voor augustus voorspellen ten opzichte van juli.

Economen verwachten een stijging van 0,6% in de U.S. CPI voor augustus, een toename ten opzichte van de 0,2% van juli. Deze stijging wordt toegeschreven aan de oplopende olieprijzen, met WTI Crude Oil dat bijna het hoogste punt van $89 per vat in 2023 bereikt. Desalniettemin wordt verwacht dat de kern-CPI vertraagt tot 4,3% in augustus, van 4,7% in juli.

Crypto-experts en Marktvolatiliteit

Bernd Sischka, Chief Commercial Officer bij PowerTrade, een crypto-opties en derivatenbeurs, heeft opgemerkt dat de recente prijsstijging van Bitcoin niet noodzakelijk werd gedreven door een wezenlijke verschuiving van bearish naar bullish sentiment. In plaats daarvan lijkt deze te zijn veroorzaakt door agressief short covering en liquiditeitsproblemen, wat leidde tot snelle en volatiele prijsbewegingen.

Sischka benadrukt dat de publicatie van het U.S. CPI-cijfer doorgaans een katalysator is voor meer marktvolatiliteit, gezien de algehele lage liquiditeit van het orderboek. Dit roept vragen op over de mate waarin de CPI de cryptoprijzen blijft beïnvloeden.

Inflatieperceptie bij Bedrijven

Een recente analyse van FactSet wijst uit dat het aantal S&P 500-bedrijven dat tijdens hun Q2-earnings calls het woord “inflatie” noemt, afneemt. Deze trend roept de vraag op of bedrijven nog steeds inflatie als een belangrijke zorg beschouwen.

Arthur Hayes, oprichter van BitMEX en huidige Chief Investment Officer bij Maelstrom, benadrukt dat de relatie tussen de U.S. CPI, inflatie en cryptoprijzen aan het veranderen is. Dit roept interessante vragen op over hoe de cryptomarkt reageert op traditionele economische indicatoren.

Ondanks de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve, blijven bitcoin en andere risico-activa onverwacht veerkrachtig. Hayes suggereert dat deze renteverhogingen bedoeld zijn om inflatie tegen te gaan. Mogelijk zal dit onverwachte gevolgen hebben gehad voor economische groei en de cryptomarkt.

Vergelijkbare berichten