Bitcoin bull run start

Bitcoin (BTC) heeft de laatste tijd opvallend stabiel gepresteerd en houdt stand op het cruciale ondersteuningsniveau van $27,3k. Cryptoliefhebbers en handelaren houden de markt nauwlettend in de gaten voor aanwijzingen van een mogelijke stijging in oktober. Dit gebeurt zelfs te midden van onzekerheden als gevolg van het conflict tussen Israël en Gaza, een tragische gebeurtenis die meer dan 1.400 levens aan beide zijden heeft beïnvloed. Opmerkelijk genoeg blijft Bitcoin sterk staan in de wereld van altcoins.

Recente gegevens in de cryptomarkt tonen aan dat het marktaandeel van Bitcoin de afgelopen vijf dagen met ongeveer 1,27 procent is gestegen. Op dinsdag, bij de opening van de Aziatische markten, bedraagt het marktaandeel momenteel ongeveer 51,26 procent.

Aan de andere kant hebben altcoins zoals Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), XRP en Solana (SOL) in de afgelopen 24 uur een daling van ongeveer 3 tot 5 procent gezien.

De tijd is aangebroken

Met nog ongeveer 198 dagen te gaan tot het vierde halveringsevenement van Bitcoin, gonst het van speculaties over de korte- en langetermijnprijsbewegingen. Cryptodeskundige Miles Deutscher heeft Bitcoin’s huidige gedrag vergeleken met dat tijdens de laatste twee halveringscycli.

Bijvoorbeeld, in de aanloop naar de twee vorige halveringsevenementen bevond de prijs van Bitcoin zich respectievelijk op ongeveer 65 procent en 60 procent van zijn hoogste punt ooit (ATH) in 2016 en 2019. Op dit moment zit de prijs van Bitcoin op ongeveer 60 procent van zijn ATH, wat ongeveer $69.000 bedraagt.

Wat volgt er?

Gezien deze sterke overeenkomsten in de halveringscycli van Bitcoin is Deutscher er vrij zeker van dat we aan de vooravond staan van een aanzienlijke stijging. Hij voorspelt dat dit waarschijnlijk zal gebeuren rond 21 november, na enkele kwartalen van horizontale consolidatie.

Bitcoin blijft standvastig op het ondersteuningsniveau van $27,3k, terwijl de cryptogemeenschap vol verwachting uitkijkt naar een mogelijke stijging in oktober. Ondanks mondiale onzekerheden blijft de dominantie van Bitcoin op de markt onaangeroerd. Volgens de analyse van Miles Deutscher vertoont het huidige prijsverloop van Bitcoin overeenkomsten met wat het deed tijdens eerdere halveringscycli, wat wijst op een mogelijke stijging rond 21 november 2023.

Vergelijkbare berichten