Bodem van de bitcoin ligt op 3.200 dollar

De afgelopen maanden is de bitcoin in een vrije val terechtgekomen. Nadat het hoogste punt ooit bereikt was, is nadien de neerwaartse val waarneembaar. De vraag is waar het einde van deze val zich gaat bevinden. Vele experts hebben hier wisselende inzichten over, waarbij bijvoorbeeld Cryptotrader Jan Robert Schutte aangeeft dat de bodem op 3.200 dollar zal liggen.

Jan Robert Schutte is handelaar bij CryptoAcademy en heeft daardoor goed zicht op alle situaties in de markt. “Niveaus van 3.400 dollar tot 4.000 dollar zijn niet ondenkbaar de komende weken. Ik vind dat al veel negatief marktsentiment in de prijs van bitcoin zit verwerkt.”, aldus Schutte.

Wat dat betreft is Schutte redelijk positief over de koers van de bitcoin. De afgelopen maanden waren absoluut geen leuke tijden voor de eigenaren van de grootste en meest populaire cryptomunt. Men sprak over crisistijden en een zwart dagboek uit de geschiedenis van de cryptocurrency. Toch zijn nog steeds vele partijen overtuigd van de voordelen van de digitale valuta.

“De koers gaat keihard zijwaarts en gaat keihard omhoog en omlaag, voordat de koers weer gecorrigeerd wordt. Toch voorzie ik meer positieve signalen. Ik vind het een goed teken dat de markt meer gereguleerd gaat worden. Ook voorzie ik dat institutioneel geld zich klaarmaakt voor deze markt. Dat leidt niet gelijk tot een bullrun, maar de markt kan daardoor stabiel doorgroeien.”, aldus Schutte.

Hij geeft min of meer aan dat er op dit moment nog te weinig liquide middelen in de markt aanwezig zijn. Het zou, vanuit het perspectief van de markt, dan ook wenselijk zijn dat er meer institutioneel geld in de markt wordt gepompt. De verwachting is dat de inbreng van grote hoeveelheden geld gaat zorgen voor een stijging van de koers van de bitcoin. De altcoins zullen dan, zoals in het verleden ook gebeurde, meegaan met de koers van de bitcoin.

Vergelijkbare berichten