Bitcoin vs Goud

Naarmate de wereld steeds digitaler wordt, kan crypto’s pionier Bitcoin (BTC) de rol van goudopslag op zich gaan nemen, aldus de CEO en mede-oprichter van Digital Assets Data, een analysebedrijf.

Ik zie dat Bitcoin op de lange termijn goud zal vervangen als store of value “, vertelde CEO Mike Alfred aan CoinTelegraph. “Jonge mensen zijn veel meer geïnteresseerd in Bitcoin in een wereld waarin de economie steeds meer online en virtueel wordt”, voegde hij eraan toe

Bitcoin heeft sinds de oprichting een belangrijke status verworven

Sinds de lancering tien jaar geleden heeft Bitcoin een prijspad afgelegd van minder dan een dollar tot bijna $ 20.000. In die periode is het actief verschillende keren van rol veranderd, van een transactionele valuta naar een financieel actief en alles daartussenin, blijkt uit analyse van crypto Twitter-analist PlanB.

“De meest overtuigende use-cases zijn nog steeds in opkomende markten waar monetaire instabiliteit en inflatie het buitengewoon riskant maken om de lokale valuta te sparen”, zei Alfred.

Venezuela werd de afgelopen jaren bijvoorbeeld zwaar getroffen door inflatie en verdronk in de tweede helft van 2019 in een inflatie van 10.000.000%. Bitcoin werd echter steeds populairder te midden van dergelijke cashproblemen.

“Naarmate de Bitcoin meer geaccepteerd zal gaan worden, zal het gebruikt worden bij vele financiële transacties door een toenemend aantal belastingautoriteiten”, aldus Alfred. “Uiteindelijk zou Bitcoin volledig verweven kunnen zijn met het weefsel van de wereldeconomie.”

Anderen geven de voorkeur aan goud

Niet iedereen ziet Bitcoin in een positief daglicht. Econoom en BTC-scepticus Peter Schiff heeft een aantal opmerkingen tegen Bitcoin getweet, waarbij hij de voorkeur geeft aan goud als investering.

Bitcoin boekte het afgelopen decennium astronomische prijsstijgingen, zoals crypto-space-deelnemers vaak aangeven. Met het oog op dergelijke statistieken voorspelde Schiff dat de komende jaren de tijd van goud zou komen om te gaan schitteren, aangezien Bitcoin zijn waarde zal verliezen.

“In de afgelopen jaren hebben Bitcoin-hodlers de draak gestoken met goudinvesteerders omdat Bitcoin zoveel meer verdiende dan goud,” tweette Schiff. “In de komende jaren zullen die rollen omkeren, maar niet omdat goud meer stijgt dan Bitcoin, maar omdat gouden manen als Bitcoin terug naar de aarde crasht”, voegde de gouden bug toe.

De bankgigant Goldman Sachs zei onlangs ook dat het Bitcoin niet als een legitieme activacategorie ziet.

Veel deelnemers aan de crypto-industrie hebben in de loop der jaren echter verschillende argumenten tegen BTC tegengewerkt, waaronder het Bitcoin-hedgeargument van Anthony Pompliano.

Disclaimer: Cryptocurrencylivekoers.nl  biedt verders geen enkel beleggingsadvies. Onze artikelen zijn enkel en alleen bedoeld voor informatieve doeleinden.

Vergelijkbare berichten