Bitcoin whales

Nieuwe gegevens van Whalemap onthullen drie whale clusters rond de $ 12.000 die op korte termijn zouden moeten fungeren als ondersteunings- en weerstandsgebieden voor de Bitcoin-prijs.
Volgens Whalemap zijn er op de korte termijn drie grote Bitcoin (BTC) whale clusters die kunnen dienen als belangrijke technische niveaus. De $ 11.857, $ 12.256 en $ 12.868 niveaus zouden waarschijnlijk fungeren als belangrijkste ondersteunings- en verzetsgebieden.

In eerdere cyclussen viel de whale activiteiten samen met de aanzienlijke prijsbewegingen op de cruciale technische niveaus. Zo meldde CoinTelegraph dat een whale na jaren “HODLing” voor $ 12.000 werd verkocht. In de komende weken daalde BTC tot onder dan $ 10.000.

Wat zijn whale clusters en waarom zijn ze zo belangrijk?

Whale clusters ontstaan ​​wanneer whales Bitcoin kopen en hun BTC-bezit niet verplaatsen. Dit geeft aan dat whales BTC verzamelen in de gebieden waar de clusters zich bevinden.

Het grotere Bitcoin whale cluster is gevormd op $ 11.857, met eerdere clusters op $ 11.288 tot $ 11.465. Op de korte termijn betekent dit dat de $ 11.857 door whales wordt beschouwd als een groot ondersteuningsgebied.

Nu zou Bitcoin boven $ 11.857 moeten blijven of daarboven moeten consolideren om een ​​bredere rally te zien. De ideale technische structuur voor een voortzetting van de rally zou zijn om te stabiliseren op $ 11.900.

Na een grote rally zou enige consolidatie de aanhoudende opwaartse trend gezonder kunnen maken.

Sinds 2 oktober, in iets meer dan drie weken, is de prijs van Bitcoin met 24% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. In dezelfde periode is goud licht gestegen met 0,2%, aangezien BTC het beter deed dan de meeste risico-op en safe-haven activa.

Gedurende het grootste deel van de rally vertoonde de futuresmarkt een negatieve of neutrale financieringsgraad. Gezien de rally loopt er geen gevaar voor een grotere terugval. Toch zou een corrigerende prijsbeweging na een maand van aanhoudende rally’s de opwaartse beweging verder kunnen stabiliseren.

Waarom verzamelen whales tegen deze prijs BTC?

Whales kochten mogelijk Bitcoin vanaf begin $ 11.000 tot $ 12.000 vanwege de context van de huidige rally. Technisch gezien brak Bitcoin uit een bereik van drie jaar, waarbij de daily chart het hoogste prijspunt sinds januari 2018 bevestigde. Zoals CoinTelegraph meldde, is de dagelijkse candle van Bitcoin bijna drie jaar lang nooit boven $ 12.900 gesloten.

Bovenop de technische redenen wordt de perceptie van Bitcoin als een potentiële concurrent van goud ook sterker, naast de netwerkfundamentals. Als gevolg hiervan is de institutionele vraag naar Bitcoin aanzienlijk gestegen, zoals blijkt uit de opkomst van de CME Bitcoin-futuresmarkt.

Ondertussen wijzen onderzoekers van Santiment, een on-chain marktanalysebedrijf, erop dat Bitcoin zich lijkt los te koppelen van andere markten. Gedurende historische bull-cyclussen, toen Bitcoin onafhankelijke prijsbewegingen vertoonde, zorgde dit ervoor dat het momentum werd versterkt. Men zei het volgende:

$BTC has historically thrived when its reliance on world markets, and other asset classes & industries, is minimal, and trading can operate independently without interference from non-#crypto events as distractions.

De verschillende gunstige technische factoren kunnen BTC / USD helpen om op korte termijn verschillende bearish signalen te overmeesteren om zo de huidige rally te continueren.

Vergelijkbare berichten