Kucoin hack

KuCoin meldde op 26 september jongstleden een grote inbreuk op de beveiliging, die van invloed waren op de hot wallets van Bitcoin, Ether en ERC20, terwijl de prijzen van BTC en ETH, die nauwelijks een koersreactie hierop gaven. De assets in de cold wallets zijn wél veilig.

In een officiële verklaring bevestigde Johnny Lyu, CEO van KuCoin Global, een grote hackaanval op 26 september. De hack had gevolgen voor de hot wallets van Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ) en ERC20, nadat privésleutels waren gelekt. Rapporten schatten in dat de hack $ 150 miljoen aan gebruikersgelden heeft buitgemaakt .

Na de hack bewoog de prijs van Bitcoin echter nauwelijks. Andere belangrijke cryptocurrencies, waaronder Ether en Decentralized Finance (DeFi) -tokens, bleven ook relatief onaangedaan door de hack.

Een inbreuk op de beveiliging van cryptocurrency-uitwisselingen leidde in het verleden tot marktbrede uitverkoop vanwege de angst voor hackers die mogelijk de opbrengst zouden verkopen.

Maar Tether (USDT) heeft snel actie ondernomen om de overdracht van activa die verband houden met de inbreuk op de beveiliging op te schorten. Grote uitwisselingen, waaronder Bitfinex, bevroor ook USDT in verband met de hack. De snelle reactie van Tether en de handelsbeurzen zouden ervoor kunnen zorgen dat het grootste deel van het geld niet door de hackers kan worden verplaatst.

KuCoin neemt contact op met grote beurzen, Tether en Bitfinex bevriezen $ 33 miljoen

Volgens Paolo Ardoino, de chief technical officer bij Bitfinex en Tether, hebben de twee entiteiten in totaal $ 33 miljoen bevroren.

Als vroege schattingen kloppen en er $ 150 miljoen werd buitgemaakt, is dat 22% van het verloren geld. Hij zei :

“Bitfinex bevroor 13 miljoen Tether USDt op EOS als onderdeel van de hack, Tether bevroor gewoon 20M Tether USDt op dit Ethereum-adres https://etherscan.io/address/0xeb31973e0febf3e3d7058234a5ebbae1ab4b8c23 als voorzorgsmaatregel.”

In de officiële verklaring zei Lyu dat KuCoin nu contact heeft opgenomen met Huobi, Binance, OKEx, BitMax en ByBit. Het bedrijf zei ook dat het samenwerkt met wetshandhaving en relevante blockchain-projecten.

In ieder geval zal het op de korte termijn voor hackers een uitdaging zijn om te proberen het geld te verplaatsen. De CEO zei :

“We hebben contact met veel grote crypto-uitwisselingen zoals Huobi, Binance, OKEx, BitMax en Bybit, evenals met blockchain-projecten, beveiligingsinstanties en wetshandhavers om hieraan te werken. Er zijn enkele effectieve maatregelen genomen en we zullen binnenkort met meer details komen. ”

Hoewel een klein deel van het gehackte geld zich in Bitcoin bevindt, worden de meeste naar verluidt opgeslagen in ERC 20-tokens. Het risico van de tokens is dat hackers mogelijk DeFi-protocollen kunnen gebruiken in een poging om “besmette” tokens te elimineren.

Bitcoin blijft stabiel boven $ 10.700

Na het terugwinnen van de $ 10.407 weerstand, heeft Bitcoin een trendomkering op de korte termijn laten zien. De veerkracht van Bitcoin ondanks een spraakmakende inbreuk op de beveiliging toont de kracht van de aanhoudende uptrend aan.

Vergelijkbare berichten