BTC vandaag

Het handelsvolume van Bitcoin BTC/USD is de afgelopen 24 uur met 36% gestegen tot $17,6 miljard. Ook de marktkapitalisatie van de meest verhandelde cryptocurrency is met 2,5% gegroeid.

Dit nieuws komt na een bijna 11% stijging van de Bitcoin-prijzen vorige week, terwijl andere cryptocurrencies ook in waarde zijn gestegen, waaronder Ethereum ETH/USD, xrp xrp/usd, en dogecoin. Volgens CoinMarketCap steeg DOGE/USD met 5-8%.

Spot Bitcoin ETF

Er wordt verwacht dat de Spot Bitcoin ETF zal worden goedgekeurd tijdens de Benzinga Future of Digital Assets Conference in New York op 14 november. Neem deel en ontdek hoe de goedkeuring van ETF van invloed zal zijn op de cryptomarkten. Deze bijeenkomst is belangrijk voor de digitale activa gemeenschap en zal de laatste trends, innovaties en uitdagingen in de digitale activa sector belichten.

De directeur van derivaten bij Amberdata vertelde CoinDesk dat Bitcoin “een nog interessanter bezit blijft” vanwege zijn bijna perfecte draagbaarheid, bescherming tegen inflatie en onafhankelijke rijkdomsbehoud ten opzichte van overheden. “Het optimisme rondom de BTC ETF en de Ripple-rechtszaak maken dit een zeer positieve ontwikkeling voor Bitcoin,” voegde hij eraan toe.

Terwijl hogere obligatierendementen de bredere SPX (-3%) en DJIA (-2%) in de afgelopen vijf handelsdagen hebben beïnvloed, lijkt de cryptomarkt immuun voor deze tegenwind, omdat de SEC naar verwachting de Spot Bitcoin ETF binnenkort zal goedkeuren.

Terwijl de Federal Reserve een mogelijke pauze in renteverhogingen signaleert te midden van de Israël-Hamas oorlog, heeft een zwakkere Amerikaanse dollar de goudprijzen naar bijna een vijf maanden hoogte gestuwd, met bijna 9% stijging in de afgelopen twee weken. Al deze ontwikkelingen zijn positief voor Bitcoin, mede dankzij de mogelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF.

Analisten

Technische analisten geven aan dat als de Bitcoin-prijzen onder de $31.000 zakken, dit het BTC/USDT-paar naar het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde van $28.160 zal duwen. “Als de prijs boven de $31.000 consolideert, zouden de beren kunnen worden gedwongen om toe te geven en zou de prijs snel naar het $40.000 gebied kunnen stijgen,” aldus Alex Kuptsikevich, een analist bij broker FXPro, zoals geciteerd door Barron’s.

Vergelijkbare berichten