Vanmorgen kwam de Bitcoin koers even boven de $14.000 grens. De laatste keer dat Bitcoin zo hoog stond was in januari 2018.

Is Bitcoin klaar om naar een nieuwe all time high te maken?

Het afgelopen jaar was voor Bitcoin een prima jaar. Ondanks de paniek in maart die veroorzaakt werd door het coronavirus, is de Bitcoin inmiddels weer flink gestegen. Afgelopen week kwam de koers tot $13.850 waarna er een correctie kwam van maar liefst $1000. Uiteindelijk stabiliseerde de koers rond de $13.200, waarna de koers op vrijdag langzaam richting de $13.700 kroop.

Echter schoot de koers vanmorgen door de grens van $14.000 heen. Mocht de koers boven de $13.800 blijven dan is dit enorm bullish. Wel moet er rekening gehouden met het feit dat de volatiliteit in het weekend altijd hoog is en dat we vaak fake outs zien.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Bitcoin bevindt zich in een bullish patroon

Sinds maart 2020 bevindt Bitcoin zich in een Bullish patroon. Sinds de lows van $ 4.000 is de Bitcoin prijs vrij snel hersteld. De belangrijkste weerstand die we nog tegenkomen is de $14.500. Mochten we deze weerstand breken dan is de weg naar $ 17.000 vrij gemaakt.

Het marktsentiment is erg positief geworden, gezien al het positieve nieuws van de laatste weken. Een aantal grote financiële instellingen hebben aangegeven zich in de  crypto te willen mengen.

Het bedrijf MicroStrategy  heeft onlangs zijn investering in Bitcoin verhoogd tot $450 miljoen. Ook het bedrijf Square kocht voor $50 miljoen aan Bitcoin. Later kwam er nog bij dat Paypal ondersteuning gaat bieden bij het kopen van cryptomunten.

Mocht de positieve trend van Bitcoin doorzetten, dan zit er op de lange termijn een nieuwe All Time High in.

Vergelijkbare berichten