Ondanks een daling van 4% van de ene op de andere dag, groeit Bitcoin gedurende de week met 3%. De Bitcoin-dominantie-index is deze week ook met meer dan een procentpunt gestegen. Zo reageren investeerders op een reeks positief nieuws over investeringen in Bitcoin door grote bedrijven. Het laatste was het nieuws over een investering van $ 300 miljoen in Bitcoin van BlockFi, die werd gedaan via Grayscale.

Op dit moment verwachten marktdeelnemers het aanstaande aflopen van $ 450 miljoen aan Bitcoin-opties op vrijdag. Volgens CoinTelegraph is de bull to bear-ratio momenteel 3: 1. Desalniettemin kan de potentiële toename van de volatiliteit leiden tot meer druk van de minst optimistische beleggers. Als de positieve nieuwsachtergrond dit overtreft en Bitcoin de week en maand sluit bij $ 14K, zal het de weg vrijmaken naar $ 20K.

Het positieve scenario wordt ook ondersteund door de Grayscale-enquête, waarvan de resultaten toonden dat 55% van de geïnterviewde Amerikaanse investeerders dit jaar geïnteresseerd is in het kopen van Bitcoin. Dit is 19% hoger dan een jaar geleden.

Het ondersteuningspakket van twee biljoen dollar dat momenteel wordt besproken, kan de vraag niet alleen op de aandelenmarkt doen herleven, maar ook in cryptocurrencies, wat in 2020 een zeer winstgevende bron van diversificatie van besparingen bleek te zijn.

Naarmate de populariteit van Bitcoin groeit, nemen ook de transactiekosten toe. Onlangs werd een van de grootste transacties ter waarde van $ 1,3 miljard geregistreerd in het netwerk (94,5K BTC) tegen een vergoeding van slechts $ 3,5. Naarmate de rente en het handelsvolume echter toenamen, stegen de transactiekosten gemiddeld van $ 3,5 naar $ 10.

Desondanks verdienen Ethereum (ETH) miners nog steeds meer met stablecoins en DeFi. Volgens Messari verdienden ETH-mijnwerkers vanaf 25 oktober $ 1,74 miljoen per dag, terwijl BTC-mijnwerkers $ 1,54 miljoen verdienden. Hoewel de commissies stijgen, veroorzaken ze nog steeds lichte verwarring, omdat ze oneindig veel winstgevender zijn voor gebruikers in termen van provisieniveaus en transactiesnelheden in de banksector.

Vergelijkbare berichten