Bitcoin en goud

Op 5 maart bereikte Bitcoin een nieuw prijsrecord, voor het eerst boven de $69.200. Dit historische moment viel samen met succesvolle ontwikkelingen op de traditionele financiële markten, waarbij goud op dezelfde dag een all-time high bereikte.

Volgens gegevens van TradingView bereikte spotgoud rond 13:30 UTC op 5 maart zijn all-time high van $2.130, waarmee het eerdere hoogtepunten van rond de $2.000, die werden vastgesteld begin december, overtrof. In minder dan twee uur bereikte Bitcoin ook een historisch hoogtepunt, met een prijs van $69.210 om 15:00 UTC.

De nieuwe all-time highs markeren voor het eerst ooit dat Bitcoin en goud gelijktijdig nieuwe records bereiken sinds de opkomst van Bitcoin in 2009, volgens de prijsgrafieken. De gemeenschap bestempelde de gebeurtenissen snel als een “slechte dag voor fiatgeld”, aangezien zowel goud als Bitcoin vaak worden gezien als potentiële bescherming tegen fiatvaluta’s en inflatie.

Enkele analisten zijn van mening dat zowel goud als Bitcoin nieuwe hoogten bereiken vanwege de verwachting van lagere rentetarieven in de toekomst om de beheersbaarheid van de soevereine schuldenlast te waarborgen. Deze gelijktijdige all-time highs van goud en Bitcoin vinden plaats tegen de achtergrond van relatief hoge rentetarieven, ofwel 4,5% plus in de ontwikkelde wereld, volgens Matthew Weller, global head of research bij StoneX.

Vergelijkbare berichten