Binance heeft aangekondigd dat het per 17 juli zal stoppen met het aanbieden van zijn cryptocurrency-handelsplatform in Nederland. Het bedrijf heeft geen goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank om in het land actief te blijven. Na deze datum kunnen bestaande gebruikers alleen nog maar hun valuta opnemen.

Nieuwe aanmeldingen van Nederlandse inwoners worden vanaf nu niet meer geaccepteerd, zo meldde Binance in een blogpost. Bestaande gebruikers zullen na 17 juli geen nieuwe aankopen, ruilhandel of stortingen meer kunnen uitvoeren via het platform. Binance zal geleidelijk openstaande opties, leningen en andere lopende posities sluiten, hoewel het niet duidelijk is binnen welke termijn dit zal gebeuren.

Binance adviseert Nederlandse gebruikers om zelf hun posities te sluiten en hun geld op te nemen. Dit blijft mogelijk, ook na 17 juli. De conversiemarkt, waarmee euro’s en USDT (een aan de dollar gekoppelde token) kunnen worden uitgewisseld om opnames in euro’s mogelijk te maken, blijft beschikbaar. USDT wordt vaak gebruikt als algemene valuta op Binance om cryptovaluta mee te kopen.

Het platform heeft geen registratie kunnen verkrijgen bij De Nederlandsche Bank, wat nu vereist is voor cryptoplatforms vanwege antiwitwasrichtlijnen. Hoewel Binance een registratie heeft aangevraagd, heeft het bedrijf “niet de nodige registratie kunnen verkrijgen”. De Nederlandsche Bank kan vanwege wettelijke verplichtingen geen verdere details verstrekken over dit proces.

Binance verklaart dat het wil blijven samenwerken met de Nederlandse autoriteiten en voldoet aan alle Europese wetgeving met betrekking tot cryptoplatforms. Eerder heeft Binance overigens al een miljoenenboete gekregen van De Nederlandsche Bank omdat het zijn diensten aanbood zonder registratie te hebben voltooid.

Heb je cryptomunten bij Binance staan dan kun je deze eventueel overzetten naar Bitvavo.

Vergelijkbare berichten