Terra Luna

Onderzoekers bij de afdeling handhaving van de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben geconcludeerd dat de medeoprichter van Voyager Digital vorig jaar de regels voor derivaten heeft overtreden voordat de mislukte cryptolener failliet ging, meldde Bloomberg News op vrijdag. De toezichthouder is van plan Stephen Ehrlich te beschuldigen van het schenden van haar voorschriften door klanten verkeerd voor te lichten over de veiligheid van hun activa na een onderzoek naar het gedrag van Voyager, aldus het rapport, dat zich beroept op ingewijden.

Voyager vroeg in juli vorig jaar faillissement aan, als slachtoffer van een dramatische prijsdaling die de cryptosector had geschokt. Voyager had aanzienlijke waarde verloren tijdens een algemene malaise in de cryptowereld, veroorzaakt door de ineenstorting van de Terra Luna stablecoin in mei 2022, en stopte kort voordat het faillissement werd aangevraagd met het toestaan van opnames van cryptogelden door klanten. “Het CFTC-bestuur brengt nu hun stem uit over de goedkeuring van handhavingsmaatregelen tegen hem, en dat zal naar verwachting binnen enkele dagen gebeuren”, aldus het Bloomberg-rapport.

De CFTC reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Reuters, en Ehrlich en zijn vertegenwoordigers konden niet onmiddellijk worden bereikt.

Vergelijkbare berichten