De Cryptocurrency is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dit geldt voor Nederland maar ook zeker voor over de hele wereld. Zo is dat ook met Ethereum. De Ethereum is gebaseerd op de blockchain technologie en ze hebben een gedecentraliseerd netwerk.
Wat is Ethereum?
Ethereum is een netwerk voor gedecentraliseerde applicaties. Deze applicaties worden niet beheerd op een centrale plek maar door verschillende computers via een netwerk van Ethereum. Op het Ethereum netwerk is de Ether de munt- en betaaleenheid. Deze kan gebruikt worden als digitale valuta.
Op het Ethereum netwerk bestaan meer munten. De munten die op het Ethereum netwerk bestaan noemen ze ook wel tokens. De token behoren allen bij verschillende decentrale applicaties. Deze applicaties noemen ze dAPP. De tokens die er online te vinden zijn behoren tot een bedrijf of instelling die de apps draaien. In die app kan er met de bijbehorende tokens betaald worden.
Wie was de oprichter van Ethereum?
Ethereum is opgericht door een wiskundig genie uit Rusland, Vitalik Buterin. Op jonge leeftijd is hij verhuisd naar Canada samen met zijn ouders. Daar heeft hij op school een talent ontwikkeld in mathematische programmering en economie.
Hij is via de Bitcoin in de crypto wereld gekomen. Daarop is hij zich gaan verdiepen in blockchain technologie. Toen hij 19 jaar was is hij met de whitepaper gekomen van Ethereum.
Vitalik heeft een sleutelrol gehad in de oprichting en ontwikkeling van Ethereum. Op dit moment is hij nog steeds actief betrokken bij Ethereum. Vitalik is dan ook gerespecteerd in de cryptocurrency en blockchain gemeenschap. De ontwikkeling in de industrie heeft een belangrijke invloed gehad op de visie en inzicht van Vitalik.
Wat is ether (ETH)?
Ether is de naam van de valuta van het Ethereum netwerk. Die valuta is eigenlijk voor de digitale toekomst. Eigenlijk is de Ether een cryptovaluta. Dit digitale geld is schaars. Het is te vergelijken met de Bitcoin. ETH is anders dan het traditionele geld en dat is om de volgende redenen:
- Het is van jezelf: Er zijn geen derde partijen nodig omdat je een eigen wallet hebt
- Het is beveiligd: Door middel van cryptografie is de wallet, ETH en de transacties beveiligd
- Betalen met peer-to-peer: het betalen gaat via de tussenkomst van een bank. Er kan overgemaakt worden over de hele wereld
- Open voor iedereen: er is alleen internetverbinding en een wallet nodig
De ETH is de levensader van Ethereum. Wanneer er ETH verzonden wordt of de applicatie van Ethereum gebruikt wordt er een vergoeding gevraagd om het Ethereum netwerk te kunnen gebruiken.
Wat zijn smart Contracts?
Een smart Contract is een geprogrammeerd contract die op de blockchain staat waarbij verschillende regels gekoppeld kunnen worden. Deze smart contracts kunnen gemakkelijk gemaakt worden op de Blockchain. Eigenlijk is het smart contract een klein computerprogramma. Dit computerprogramma wordt dus op de blockchain opgeslagen. De zakelijke logica wordt vertaald naar een code waardoor een tussenpersoon uit de transactie weggehaald kunnen worden.
Het smart contract loopt alle voorwaarden na en verifieert deze. Als beide partijen aan de voorwaarden hebben voldaan kan er een transactie plaatsvinden. Voldoet een partij niet aan de voorwaarden dan wordt de transactie niet uitvoert.
De mogelijkheden van een smart contract zijn oneindig bij Ethereum.
Wat is een Ethereum wallet?
Een Ethereum wallet is een applicatie die communiceert met het Ethereum account. Het is een soort van app waar je mee kan internetbankieren maar dan zonder een bank. Je kunt met een wallet het saldo bekijken, transacties verzenden en verbinden met applicaties.
De wallet is dus nodig om geld te kunnen verzenden en de ETH te beheren. Omdat de wallet een hulpmiddel is om het Ethereum account te beheren kan er altijd gewisseld worden van wallet aanbieder. Er zijn ook wallets waarbij er meerdere Ethereum accounts beheert kunnen worden vanuit een applicatie.
De wallet bewaard dan ook geen geld maar is een hulpmiddel om te beheren wat van jou is.
Wallets zijn er in verschillende soorten:
- Offline crypto bewaren door fysieke hardware wallets. Dit is een hele veilige manier
- Met mobiele apps zodat er overal toegang is waar je ook bent
- Browser wallets. Hier kan je vanuit een browser toegang krijgen tot het account
- Browser extentie wallets: dit zijn gedownloade extenties om zo toegang te krijgen tot het account
- Desktop Applicaties: Zo kan je via windows, mac OS of linux het account beheren
Hoe werkt het Ethereum?
Het Ethereum lijkt heel erg veel op de Bitcoin. Alleen is de software van het Ethereum beter bekend als een smart contract. In het smart contract worden de voorwaarden nagekomen omdat ze in een codetaal opgeschreven zijn. Zo kan een smart contract zijn dat er op een bepaalde datum ether verstuurd wordt naar iemand. De smart contracten hebben ook voordelen. Zo heeft de gebruiker zelf de controle, het smart contract is geregistreerd, versleuteld en gekopieerd in de openbare blockchain. Het scheelt ook veel tijd omdat er geen documenten handmatig verwerkt hoeven te worden.
Wat is een blockchain?
Het woord horen we nog wel eens maar wat het nu precies is, dat is nog wel eens onduidelijk. Het is een online stuk database waar informatie in opgeslagen is. De informatie die opgeslagen wordt is in blokken opgeslagen. De blokken passen precies op elkaar. Wordt er data aan de blockchain toegevoegd of verwijderd dan wordt de informatie overal veranderd en gewijzigd.
Het verschil tussen Bitcoin en Ethereum!
In 2015 is Ethereum gelanceerd. Ethereum bouwt door op de innovaties van de Bitcoin maar dan met een aantal grote verschillen. Bij allebei kan je digitaal geld gebruiken zonder dat een bank ertussen zit. Ethereum is programmeerbaar. Er kunnen gedecentraliseerde toepassingen bouwen op het netwerk.
De Bitcoin is een betalingsnetwerk. Het Ethereum lijkt dus op een markt van financiële diensten, sociale netwerk, games en apps die voor privacy zorgen en de privacy respecteren.
Nu is de Bitcoin veel meer bekend bij het grote publiek dan de Ethereum. Beiden zijn op blockchain gebaseerd. De Bitcoin gebruikt het om betalingen mee te verwerken. Het Ethereum is dan weer flexibeler omdat er applicaties mee ontwikkeld kunnen worden. Het Ethereum heeft wel een digitale munt de ETH maar ze hebben niet de intentie om de munt er mee te ondersteunen.
Voordelen van Ethereum!
Investeren in Ethereum heeft ook zijn voordelen. Dat zijn de volgende voordelen:
- Het is een alternatief op de Bitcoin
- Het is de meest bekende crypto valuta naast de Bitcoin zowel in Nederland als over de hele wereld
- Het is een veelzijdig platform omdat er meer toepassingen mogelijk zijn
- De roadmap is veelbelovend. Ze willen het veiliger, sneller, schaalbaarder en toegankelijker maken
Nadelen van Ethereum!
Het investeren in Ethereum heeft ook nadelen. De volgende punten zijn nadelen:
- Het is schaalbaar omdat ook andere currency’s kunnen draaien op de Ethereum blockchain. Hoe meer applicaties er op draaien hoe langzamer als het wordt
- De marketcap kan een nadeel zijn maar het kan ook zeker een voordeel zijn
Hoe kan je Ethereum kopen?
In feite kan de Ethereum gekocht worden op dezelfde manier als bij de Bitcoin. Het is te kopen met euro’s maar ook met Ideal of andere betaalmogelijkheden. Er zijn een aantal manieren waarop je de Ethereum kan kopen:
Zo kan dit gedaan worden bij Nederlandse Exchange. Dit zijn brokers die voordelig en flexibel zijn. Het kan ook met Ideal bij wisselkantoren. Het is een goede optie. Je moet dan denken aan een bank. Bij buitenlandse Exchanges kan het ook. Daar zijn de prijzen vaak wel lager en er kan dan ook met een bankoverschrijving betaald worden. Het is mogelijk om via bepaalde marktplaatsen met contant geld Ethereum te kopen. Dit kan vaak op een anonieme manier. Ook met een creditcard of met PayPal is er de mogelijkheid om Ethereum te kopen.
Het is wel van belang dat er eerst een Ether wallet aangeschaft moet worden. Het is altijd goed om te onderzoeken welke wallet het beste bij je past maar ook welke veilig is. Het beste is een hardware-wallet aan te schaffen.
Waar kan je Ethereum voor gebruiken?
De mogelijkheden met Ethereum is eindeloos. Centrale diensten kunnen decentraal gemaakt worden. Een tussenpersoon kan er tussenuit omdat er niemand nodig is om een transactie te doen. Het Ethereum is nog niet in groot verbruik maar dit is dan ook toekomst werk. Er is de mogelijkheid om met Ethereum leningen uit te betalen, registreren van eigendommen veiliger en goedkoper te maken. Het kan dan allemaal met een smart contract geregeld worden.
Wat is het nut van Ethereum?
Met het Ethereum kan ere gebouwd worden aan apps en organisaties door middel van technologie. Ook is het houden van activa, uitvoeren van transacties en kan er gecommuniceerd worden zonder dat er controle is van een bank. Persoonlijke gegevens hoeven niet allemaal doorgegeven te worden om Ethereum te kunnen gebruiken. Ze hebben hun eigen munt, de Ether. Deze wordt gebruikt om bepaalde activiteiten te gebruiken op het Ethereum-netwerk te betalen.
Voor je gaat investeren of handelen in de Ethereum is het altijd goed om te kijken naar de schaarste van de Ethe munt. Dit kan namelijk invloed hebben op de prijs van de Ethe munt. De schaarste van de munt kan in de gaten gehouden worden door de huidige voorraad te vergelijken met de maximale voorraad van de munt.
Waarom zijn de mensen enthousiast over Ethereum?
Omdat de toepassingen van Ethereum oneindig zijn maakt dat de mensen enthousiast. Ook bedrijven zien het nut steeds meer in van het Ethereum. Het komt ook door de slimme contracten die Ethereum gebruikt. Hierdoor kan veel geautomatiseerd worden. Een vaste overboeking per week, maand of jaar is mogelijk. Dit kan met Ethereum snel en efficiënt geregeld worden.
Veel mensen denken inmiddels dat Ethereum een goudmijn is!
Kan je rijk worden met Ethereum?
Er is de mogelijkheid om met Ethereum rijk te worden. Je moet daar wel een aantal dingen voor doen zoals jezelf goed inlezen, jezelf onderwijzen en je vaardigheden blijven verbeteren. Je kunt dan zeker goud in handen hebben.
De wereld van de cryptocurrency is veelbelovend. En met wat geduld kan het je zeker rijk maken. Denk niet nu te investeren in Ethereum en met een half jaar rijk te kunnen zijn. Neem hier zeker een paar jaar de tijd voor. Juist door de schommelingen in de crypto wereld kan het maar zo ineens allemaal stijgen maar zeker ook ineens dalen.
Wat is Ethereum 2.0?
Dit is een ontzettende grote update van Ethereum. Het oude Ethereum blijft gewoon bestaan. Ook komt er geen hard Fork. Het Ethereum 2.0 is een aanvulling op de Blockchain zoals die er nu is. Met Ethereum 2.0 hebben ze als doel om de blockchain schaalbaar, duurzamer en sneller te maken. Dit doel willen ze bereiken door het uit te voeren in 3 fases met allerlei ontwikkelingen die ze bedacht hebben. De fases zijn begonnen in december 2020.
De koers van de Ethereum!
De waarde van de Ethereum koers is vanaf dat ze begonnen langzaamaan gaan stijgen. In het begin stelde de waarde van de Ethereum weinig voor maar dit is langzaam aan wat gaan stijgen. Daarom is de Ethereum ook zeker wel een mooie optie om mee te gaan handelen of in te investeren.
Het is duidelijk dat er geen vastigheid zit aan het Ethereum. Het kan per dag ineens heel erg verschillen. Door het fluctueren vinden veel investeerders het aantrekkelijk om toch mee te gaan handelen.
Wanneer we naar de eerste koersgegevens van het Ethereum kijken dan is dat rond oktober 2015. Voor de koers ging stijgen heeft dit geduurd tot 2017. Toen zijn ze begonnen met klimmen. November 2021 kent de Ethereum een All Time High.
Ben je van mening dat het Ethereum een leuke investering is dan doe je er altijd goed aan om de Ethereum-koers verwachting en de ontwikkelingen rond de prijs van de ETH goed in de gaten te houden. Door de juiste informatie te verkrijgen kan er ook een prognose gemaakt worden en handels-acties afgestemd worden met de bewegingen die er in de crypto wereld zijn.
Wat zijn de Ethereum verwachtingen?
We hebben al veel verteld inmiddels over het Ethereum. Zo is het duidelijk waar ze aan werken, de All Time High maar ook de doelen die ze voor ogen hebben zijn duidelijk.
Wanneer je een Ethereum prognose wilt maken dan is dat nog best lastig. De koers is heel erg wisselend om een goede Ethereum prijs voorspelling te kunnen stellen. Het beste is dat je dan rekening houdt met een paar factoren om de Ethereum prijs te kunnen bepalen. Deze factoren waar je rekening mee kan houden zijn het nieuws van het Ethereum, de samenwerkingen, de oplossingen die er gezocht worden en ook de Ethereum waarde.
Ga je naar de Ethereum crypto verwachting kijken voor een paar jaar dan kan dat heel anders verlopen dan wat de Ethereum verwachtingen nu zijn. Wordt er meer geïnvesteerd in de Ethereum dan komen er ook meer mogelijkheden.
Het mag duidelijk zijn dat er eerst voldoende onderzoek gedaan moet worden voor je maar zo gaat investeren of handelen in Ethereum. Wanneer je handelt in de Ethereum is het goed om onderzoek te blijven doen. Houdt daarom de Ethereum altijd in de gaten maar ook de koers van de ETH. Doe altijd een eigen onderzoek naar de Ethereum en neem de berichten die er op het social media langskomen niet meteen aan voor waarheid.
De meningen zijn heel erg verschillend over de verwachtingen van het Ethereum. Er zijn dan ook veel verschillende visies.
Conclusie
Ethereum aanschaffen kan heel eenvoudig en hoeft zeker niet alleen in Nederland, dit kan ook via het buitenland. Het kan wel heel overweldigend zijn omdat de Ethereum op verschillende manieren gekocht kan worden. Een platform waar je het gaat kopen moet wel vertrouwd zijn. Doe daarom ook altijd een onderzoek naar het platform waar je de Ethereum gaat aanschaffen.
Het is heel duidelijk dat je in de Crypto wereld altijd onderzoek moet doen. Voor je dan ook overgaat tot aankopen van Ethereum doe je er goed aan om onderzoek te doen. Hou daar een aantal factoren voor in de gaten dan kan je er in elk geval de juiste aankopen doen. Veiligheid voor alles!
Het mag duidelijk zijn dat een Ethereum verwachting maken niet makkelijk is omdat er eigenlijk niet gezegd kan worden wat het Ethereum gaat doen. De berichten op het social media zijn vaak hype berichten. Doe daarom ook altijd eigen onderzoek.
Investeren in het Ethereum moet je pas gaan doen als je er ook daadwerkelijk het geld voor hebt. Wordt er verlies gedraaid dan gaat dit alleen jou aan. Investeren moet je dus zeker alleen doen wanneer je niet in de financiële problemen komt door de investering.
Je kunt wel voor jezelf een Ethereum verwachting maken en je daar dan ook aan houden. Je kunt dan zeker blijven onderzoeken, leren en de verwachtingen bijstellen als dit ook nodig mocht zijn. Dit bijstellen kan je alleen doen met actuele informatie, zorg ervoor dat je die ook hebt. Juist dan weet je ook dat je de juiste investering doet.