De prijs van Bitcoin daalde woensdag even onder de $ 13.000, maar ondanks de daling van 7% in 11 uur, blijft het marktsentiment positief en wel om drie belangrijke redenen.

Ten eerste bevindt Bitcoin zich nog steeds waar het was op 27 oktober, slechts 24 uur geleden. Ten tweede steeg BTC naar $ 13.850, direct onder het meerjarig weerstandsgebied van $ 13.873. Ten derde werd een marktbrede daling verwacht als gevolg van de afnemende instroom van stablecoins bij de beurzen.

Bitcoinprijs zakt naar waar het gisteren was

In de afgelopen twee dagen steeg de prijs van Bitcoin met 8,5% van $ 13.783 naar $ 13.850 op Coinbase. De verhuizing kwam na een uptrend van een maand waarin BTC steeg van ongeveer $ 10.200 naar $ 13.850. Nu, op grafieken met een hoog tijdsbestek, zoals de dagelijkse grafiek, zweeft de BTC-prijs bijvoorbeeld boven een belangrijk voortschrijdend korte-termijngemiddelde. Het recente patroon van Bitcoin dat elke opwaartse trend volgt met een consolidatiefase, maakt de lopende rally duurzaam.

Het $ 13.873-niveau is een meerjarig weerstandsgebied

Bitcoin piekte in juli 2019 op ongeveer $ 13.900 op grote beurzen. Zoals Cointelegraph meldde, noemden veel traders het $ 13.875-niveau als het cruciale weerstandsgebied op korte termijn, gedeeltelijk om deze reden.

Als BTC continu boven de $ 13.875 was gestegen zonder enige terugval, zou de rally enorm oververhit zijn geraakt. Op de middellange termijn zou dat de kans op een diepe terugval hebben vergroot, of zoals sommige on-chain analisten het noemen, een ‘hell candle’.

De daling van de BTC viel samen met een gebrek aan instroom van stablecoin

Voorafgaand aan de correctie van Bitcoin, waarschuwde CryptoQuant CEO Ki-Young Ju dat de instroom van stablecoin in beurzen afnam. De instroom van stablecoins is een nauwkeurige maatstaf om de vraag van kopers te meten, omdat stablecoins, zoals Tether, een groot deel van het volume van de cryptocurrency-markt uitmaken.

Volgens CoinMarketCap overschrijdt het dagelijkse volume van Tether $ 59 miljard op de grote beurzen. Puur in termen van dagelijks volume is Tether de meest verhandelde cryptocurrency op de wereldmarkt.

Een paar uur voordat de BTC-daling plaatsvond, tweette Ju:

Fewer people are depositing #stablecoins to exchanges. BTC Buying power is weakening in the short-term(72h).

De daling van de instroom van stablecoins heeft mogelijk geleid tot een scherpe terugval van Bitcoin, omdat kopers en verkopers de afgelopen week intens met elkaar vochten. Sommige miners en whales verkochten hun coins, terwijl de nieuwe instroom de verkoopdruk voortdurend compenseerde.

Vergelijkbare berichten